Menu Sluiten

Hormonale klachten en fertiliteit

Hormonale klachten

Als je als vrouw merkt dat je je niet meer hetzelfde voelt, kan dit vaak te maken hebben met hormonale veranderingen. Wanneer je gemoedstoestand en energie aanzienlijk fluctueren tijdens je cyclus, is het belangrijk om actie te ondernemen.

Nee, cyclusgebonden pijn en klachten zijn niet normaal

Het vrouwenlichaam ondergaat voortdurend veranderingen door de tijd heen. Zowel tijdens de puberteit als de menopauze vinden er significante hormonale aanpassingen plaats. Deze veranderingen hoeven echter niet gepaard te gaan met klachten. Problemen zoals pijnlijke menstruaties, hormonale migraine, nachtelijk zweten en opvliegers kunnen effectief worden behandeld.

Het is essentieel om deze symptomen serieus te nemen en te zoeken naar passende oplossingen. Je hoeft deze ongemakken niet te accepteren als een vanzelfsprekend onderdeel van je leven.

Untitled design(4)

Denk hier eens over na

"Vrouwen zijn geen kleine mannen. Onze hormonen maken ons uniek, niet kwetsbaar. Hormonale klachten komen vooral voor bij Westerse vrouwen, in toeval geloof ik niet. Laten we samen de ontbrekende schakel zoeken voor jouw gezonde en pijnvrije cyclus."

- Indy Bringmans

Wist je dat?

Veel hormonale klachten ontstaan door een verstoring in de balans tussen oestrogeen en progesteron. Bij de menopauze daalt oestrogeen gemiddeld 30-40%, terwijl progesteron bijna 90% daalt.

De Level UP-werkwijze

1. Opstart Health Traject

Om de exacte oorzaak van de klachten te achterhalen.

2. Uitgebreide klinische diagnostiek

Dit kan eventueel aangevuld worden met extra laboratorium testen indien gewenst.

3. Opstellen behandelplan

Op basis van het onderzoek wordt er een behandelplan op maat opgesteld. Dit behandelplan kan bestaan uit voedingsadviezen, een dieet, bewegingsadviezen en/of trainingsschema’s, tijdelijke supplementen en/of manuele behandeling van de organen voor het beste effect.

4. Opvolging

Opvolging is zowel online als fysiek mogelijk, het tempo en de frequentie van opvolging wordt bepaald in onderling overleg met de patiënt

Waarom kiezen voor Level UP

Sterke diagnostiek

Klachten hebben altijd een onderliggende oorzaak. Door gerichte vragen te stellen tijdens ons gesprek, aangevuld met laboratoriumonderzoeken en vragenlijsten, sporen we die oorzaak op.

Wetenschappelijk onderbouwd

Alle therapeuten werkzaam bij Level UP bezitten een Master of Science in hun vakgebied. Door jaarlijke bijscholingen en congressen zowel nationaal als internationaal missen wij nooit de nieuwste informatie.

Multidisciplinaire samenwerking

Level UP bestaat uit een multidisciplinair team van kinesitherapeuten, orthomoleculair therapeuten, personal trainers en een psychologe. Door onze nauwe samenwerking bereiken wij het beste resultaat.

Fertiliteitsproblemen bij man en vrouw

Vruchtbaarheidsproblemen zijn tegenwoordig een grote zorg voor veel koppels. Het is een complex en veelomvattend onderwerp. Vaak wordt er overgestapt op vruchtbaarheidstrajecten zoals IVF, die al behoorlijk belastend en risicovol kunnen zijn, terwijl er ook alternatieven zijn die minder ingrijpend zijn.

Niet altijd zo complex als het lijkt

Het verbeteren van je vruchtbaarheid kan vaak worden gestimuleerd door gerichte voedings- en levensstijladviezen die het zelfherstellend vermogen van je lichaam ondersteunen. Zelfs subtiele verstoringen in je systeem, al dan niet met duidelijke symptomen, kunnen een grote invloed hebben op je vruchtbaarheid.

Bij Level UP onderzoeken we de onderliggende oorzaken grondig en bieden we oplossingen via zachte voedings- en bewegingsadviezen, evenals aanpassingen in je levensstijl. Ons doel is om je op een natuurlijke en effectieve manier te begeleiden naar een verbeterde vruchtbaarheid.

Het fertiliteitstraject bij Level UP kan ook worden gecombineerd met andere gynaecologische behandelingen, zoals IVF of ICSI. Dit traject is geschikt voor wie een kinderwens heeft, of als een zwangerschap niet direct wordt bereikt.

Untitled design.1

Bij Level UP kunnen we jou helpen met de volgende klachten

Premenstrueel Syndroom (PMS)

Endometriose

PCOS

Pijnlijke menstruaties

Hormonale migraine

Menopausale klachten

Fertiliteitsproblemen

Wist je dat?

De rijping van een follikel (eitje) duurt 100 dagen. Een eitje dat vandaag begint te rijpen komt dus pas over 100 dagen in de menstruatiecyclus terecht. De manier hoe je vandaag leeft en eet heeft dus invloed op jouw vruchtbaarheid maanden later.

Tarieven

Opstart traject: €125

Intake gesprek (90')

Beoordeling vragenlijsten en bloedafname

Visceraal onderzoek (indien gewenst)

Vervolgbehandelingen:

Vervolgtraject op maat: op aanvraag

Vervolgbehandeling orthomoleculaire therapie: 80 euro

Vervolgbehandeling viscerale therapie: 40 euro

Bijkomende laboratorium testen indien aangewezen/gewenst: op aanvraag

IMG_1508
WhatsApp Image 2023-08-28 at 11.04.42

Indy Bringmans

Gezondheid is mijn passie, ik kan er uren over vertellen. Complexe vraagstukken schrikken met niet af, gaan we samen de uitdaging aan om je terug gezonder en fitter te voelen?

WhatsApp-Image-2024-08-25-at-22.01.56

Nadja Bemong

Hey, ik ben Nadja! Ik ben gespecialiseerd in korte en doelgerichte trajecten. Hierbij denk ik graag in oplossingen. Neem zeker geen chocolade mee als bedankje, ik eet de hele doos in een keer op!